Ohlédnutí za 5. ročníkem

01.06.2015 22:08

S radostí ohlašujeme, že Koko Race 2015 se nám báječně vydařil i přes úvodní nemilou spršku. Kaluže překonal i statečný mělnický starosta pan Ctirad Mikeš, který nám v doprovodu redaktora Mělnického deníku přijel popřát hodně sil a jubilejní pátý ročník odstartovat netradiční startovací pistolí. Běžci vyrazili již suchou nohou, cyklisté se dokonce ohřáli v prvních paprscích slunce. Původní nervozitu pořadatelů, zda přečkalo značení šipek z mouky noční vydatný déšť, zcela rozptýlili sami závodníci, kteří nakonec v plném počtu projeli šťastně cílem. Prostá mouka, kterou znali již v době kamenné, předčila chemické sprejové vymoženosti. Čelním úderníkům přálo mírně teplé počasí ke skvělým osobním výsledkům. Ostatní se stihli pokochat přenádhernou přírodou, kterou je závodní trasa provázela. Vedla je mezi pískovcovými skálami s čupřinou borovicových lesíků, třešňovými alejemi, políčky čerstvě zeleného obilí s výhledy na reliéf Řípu.

Čekání na start nebo vyhlášení výsledků zpříjemnilo polní občerstvení pod taktovkou srdnaté šenkýřky Petry. Ta dodávala sílu účastníkům vařením kávy, čaje, podáváním slaných i sladkých dobrot.

Skvělý akční hrdina na motorce, reportér Hynek Musil z TV Mělníček zvládl zachytit na kameru start, zápolení sportovců na trase, i jejich zchvácené dojezdy do cíle. Jste zvědaví, jestli jste se vešli do záběru? melnicek.tv/porady/zpravodajstvi/video/zpravodajsky-tydenik-1-6-2015/  (od 0:12:43)

Díky štědrosti účastníků se výtěžek ze startového a občerstvení vyšplhal na plných 8 254 Kč. Po odečtení nezbytných nákladů a dalším navýšením o sponzorské dary bude v průběhu měsíce zdvojnásoben díky Nadací Divoké Husy a následně zamíří na pomoc ohroženým dětem v Krizovém centru pro rodinu Cestou necestou. O přesné konečné výši vás budeme brzy informovat.

Veliké díky patří Vám všem, kteří jste přišli podpořit závod i Krizové centrum pro rodinu! Nemenší díky patří panu starostovi Mělníka za záštitu a osobní odstartování závodu. Dále pak děkujeme starostovi obce Vidim, Miroslavu Fojtíkovi za nezištnou a velikou pomoc při vytváření zázemí závodu, fotografům Milanu Priknerovi a Vojtěchu Heroutovi, za nádherné fotky, díky nimž tam můžete být vy všichni tak trochu s námi. Děkujeme rovněž všem pořadatelům, kteří do náročné přípravy Koko Race vkládají svůj drahocenný čas, energii i peníze.

 

Moc se na Vás i na vaše kamarády těšíme příští rok touto dobou opět v srdci CHKO Kokořínsko.

 

Kateřina Dunovská, Vlastimil Bauer, Honza Rechnovský

Zpět

Kontakt

Jan Rechnovský

777 039 893

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode