7. ročník KOKO RACE byl opravdu šťastným číslem

30.05.2017 21:27

V židovské tradici je sedmička číslo plnosti. A právě tak u nás probíhal sedmý ročník KOKO RACE, navíc v roce 2017, ve znamení hojnosti a naplnění. Plné zářící slunce přilákalo celých 101 závodníků, (81 velkých a 20 malých) a mnoho dalších jejich fanoušků. Louka dole pod Vidimí zase po roce ožila sportovním nadšením. Hojnosti jsme si užili i v jídle, atrakcích i usměvavých tváří a tvářiček. A dostatek bylo i báječných pomocníků dobrovolníků.

Letos se všichni stihli připravit včas, tedy  do 11:00, připevnit na tkaničku čip měřící čas, připravit svého kovového kamaráda do depa a dostat pusu pro štěstí od svých dětí. Důrazný hlas a vtip speakera Mirka v sombreru navedl závodníky na start a výstřel z pistole v ruce mělnického starosty propustil napjaté stádečko běžců na oběžnou dráhu po kokořínských hvozdech.
Všichni nakonec zdárně zdolali devět kilometrů rovinek polních cest, zapomenuté asfaltové silnici s alejí ořechů, údolí mezi skalami. Zvládli i výběh do dvou kopců, který jistě všichni na své frekvenci tepu i dechu zaznamenali. Někteří se v cíli chopili řidítek, jiní předali štafetu svému parťákovi, další se už šli seznámit se svým konečným časem a občerstvit vyprahlé tělo.

Děti si mezitím užívaly atrakcí s holkami a kluky v černém triku s nápisem Wenku. Největší úspěch měly foukací pistole na střelnici a trénování mrštnosti na lanových lávkách napjatých mezi stromy. Ve stínu dílničky Ekocentra Koniklec zas rodiče i děti kouzlili z drátků krásné prstýnky či náušnice nebo se pokoušeli proměnit nezkrotný chomáč vlny v tenkou nitku. Svůj postřeh si mohli procvičit na pexesu se zvířaty Kokořínska.

Půl hodiny po jedné odstartoval malý závod Kokořínek. Na ten se všechny děti připravily pod vedením zkušené trenérky Evy, zejména bylo potřeba protáhnout oční bulvy a zastřihat ušima, aby byl závodník dobře připravený ke startu. Nejmenší pak napjaly své všechny síly na trati 50 m, ty větší na 100 a děti do 14 let na délce plných 200 m.
Díky týmu elektronické časomíry jsme měli poprvé za celá léta výsledky k mání přímo instantně. Všichni v čele své kategorie se proto dočkali ocenění ještě v průběhu závodu. Největším trhákem byly samozřejmě nafukovací bazénky, sponzorským darem mělnického hypermarketu TESCO.

Přes všechny tyto atrakce probíhal největší cvrkot kolem stánku s občerstvením, kde domácí koláče, párky v rohlíku a hlavně Zuzčina limonáda zázvorajda, šly bez ustání na dračku. S takovým úlovkem si pak mohli unavení sportovci oddechnout ve stínu velkého šapitó stanu z dílny TENTWOOD, které nám nezištně zapůjčilo město Mšeno.
Žádný úraz nikdo neutrpěl, lidé si nosili spokojený úsměv na tváři a mnozí se prý už těší napřesrok, že se znovu na louce pod Vidimí uvidíme.

Byli jsme nadšeni z toho, kolik přichází rodin s malými dětmi či dokonce s huberťáky. Nejméně jeden tandem tvořil dokonce otec se synem a také byli po právu odměněni na druhém místě. Pro nás z Krizového centra Cestou necestou, kteří pracujeme s velmi rozbitými vztahy mezi rodiči a dětmi, je krásné vidět, jak zdravým způsobem umí jiné rodiny trávit čas dohromady a jsme moc rádi, že jim můžeme dát k tomu dát jednu z příležitostí. Protože rodina živená krásnými společnými zážitky nedá vyrůst plevelu konfliktů a lhostejnosti.

Už teď se na vás těším příští rok poslední květnovou sobotu 2018!!

Kateřina a tým KOKO RACE

 

Zpět

Kontakt

Jan Rechnovský

777 039 893

© 2013 Všechna práva vyhrazena.